Кудрін: Росії потрібні темпи зростання економіки понад 6-7% на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Росії потрібні темпи зростання економіки понад 6-7% на рік

Казна та Політика
180
Росії потрібні темпи зростання економіки понад 6-7% на рік. Про це повідомив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, відкриваючи пленарне засідання Красноярського економічного форуму. "Нам потрібні темпи зростання, звичайно, істотно вищі 6-7%", - сказав він. "Тому ми повинні думати про нові фактори економічного зростання, яких, швидше за все, не було до кризи", - додав міністр.
При цьому, кажучи про прогнози макроекономічного розвитку, він зазначив, що "в цілому прогнози по Росії, звичайно, сприятливі". "Ми зможемо в найближчі роки забезпечити стійке зростання на рівні 4 і вище відсотків, хоча для Росії цього недостатньо. Це приблизно на рівні середньому для світової економіки. Значить, ми не будемо відставати, але ми не будемо просуватися далі, виходити вперед", - сказав він.
При цьому Мінфін вважає неприпустимим збереження дефіциту бюджету в середньостроковій перспективі. Кудрін нагадав, що Мінекономрозвитку підготувало прогноз макроекономічного розвитку Росії на період до 2020 року. "У цьому прогнозі два варіанти: інноваційний і консервативний, або ще його називають" енергосировинний". Інноваційний виходить з прогнозу зростання цін на нафту до 100 доларів і пропонує зберегти дефіцит бюджету близько 2% до 2020 року" - сказав Кудрін. - Я вважаю, що такий прогноз, я маю на увазі інноваційний варіант, який підготувало Мінекономрозвитку, не має права на життя", - підкреслив міністр фінансів. "Доведеться його істотно переробляти, оскільки по суті це велика залежність від нафти, великі ризики, ніж навіть до кризи", - підкреслив він.
Мінфін бачить ризики повернення економіки Росії від докризової моделі розвитку. "Які ризики в російській економіці, як і раніше, залишаються ключовими - це повернення до докризової моделі", - сказав він. "Від неї потрібно відійти, але поки це не вдається і є ризики, що ми знову будемо відтворювати докризову модель, коли великий приплив коштів, пов'язаний з високими цінами на енергоносії, і приплив капіталу йде на зміцнення національної валюти", - додав Кудрін. < / p>
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас