Кредитори Укртелекому можуть змінити відсоткові ставки по кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори Укртелекому можуть змінити відсоткові ставки по кредиту

Фондовий ринок
309
Після приватизації "Укртелекому" кредитори, які надали компанії кредит у 2005 р., можуть підняти питання про зміну відсоткових ставок за даним кредитом.
Про це голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко заявив під час засідання спеціальної контрольної комісії з питань приватизації Верховної Ради України, передає РБК-Україна.
"Зараз це питання було знято і сторони домовилися, що він може обговорюватися тільки після підписання акту прийому-передачі компанії. Тому на сьогоднішній день питання наявності кредиту в компанії абсолютно не є гострим", - сказав Рябченко.
Нагадаємо, 13 жовтня 2010 ФДМУ виставив на продаж 92,79% акцій "Укртелекому" за стартовою ціною 10,5 млрд грн, проте у зв'язку з тим, що на участь у конкурсі була подана лише одна заявка, він не відбувся. Компанія ESU запропонувала за "Укртелеком" ціну 10 млрд. 500 млн. 10 грн.
Згідно з умовами продажу "Укртелекому", покупець повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність суспільства щодо звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому також необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн. дол.) Крім того, власник підприємства буде зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн. грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені) і протягом двох років буде зобов'язаний профінансувати створення системи державної спеціального зв'язку.
11 лютого ФДМ після проведеної оцінки зробив пропозицію ТОВ ESU (належить австрійському концерну Epic) придбати ВАТ "Укртелеком" за 10,575 млрд грн. ФДМУ має намір підписати договір з компанією Epic з купівлі-продажу "Укртелекому" не пізніше 25 лютого.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас