Старі водійські права будуть діяти безстроково, але тільки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старі водійські права будуть діяти безстроково, але тільки в Україні

Казна та Політика
2690
Водійські права прийнятого зараз в Україні зразка діятимуть безстроково, однак починаючи з 29 березня 2011 українці не зможуть скористатися ними за кордоном. Про це міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив на засіданні громадської ради МВС у четвер, 17 лютого.
Могильов зазначив, що обов'язкової заміни в Україні водійських посвідчень не буде і якщо громадянин отримав посвідчення, приміром ще, в 50-х роках, то "у масштабі нашої країни він може їздити на них скільки завгодно".
Міністр підкреслив, що основним документом, який регулює міжнародне дорожнє рух і встановлює вимогу до його учасників та до їх документів, є Міжнародна конвенція про дорожній рух 1968 року, з поправками, що набули чинності в 2006 році (Україна є учасником цієї конвенції з 1974 року - ред.). Згідно з вимогами цієї конвенції, з 29 березня 2011 року в посвідченні водія повинна бути вказана кінцева дата строку його дії.
Могильов наголосив, що Україна є учасником цієї конвенції, тому всім водіям, які отримують посвідчення після зазначеної дати і хочуть виїхати за межі України, знадобляться документи, в які внесено дати терміну дії цього посвідчення.
"Ми зобов'язані привести їх у відповідність до вимог конвенції", - підкреслив він.
Що стосується процедури заміни нині чинних посвідчень на нові з зазначенням кінцевої дати їх дії, то, як розповів міністр, це буде відбуватися за наявності старого посвідчення та медичної довідки.
При цьому, міністр акцентував увагу, що це тільки пропозиція: за його словами, "остаточне рішення ще не ухвалено". Могильов також повідомив, що пропонується цим проектом постанови ввести 10-річний термін дії посвідчення, оскільки в країнах Західної Європи, Америки та більшості країн колишнього СРСР введено термін дії посвідчень водія від 2 до 10 років.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас