Сугоняко: Цього року збільшиться гривневе кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сугоняко: Цього року збільшиться гривневе кредитування

Кредит&Депозит
388
У 2011 році в Україні буде спостерігатися зменшення валютного кредитування, а гривневе трохи зросте. Про це заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, передає кореспондент FINANCE.UA.
"Усі банки погоджуються, що кредитувати в доларах не потрібно. І я думаю, що цього року валютне кредитування зменшиться. В нас є валюта і вона називається гривня. Завдання влади, уряду і Національного банку - забезпечити її стабільність і витіснити іноземну валюту з країни", - сказав глава АУБ, нагадавши, що в листопаді минулого року Президент видав Указ, яким передбачається дедоларизація української економіки (№ 1119/2010, "Про виклики і загрози національній безпеці України в 2011 році" - ред.).
З гривневого кредитування він прогнозує зростання. При цьому банкір вважає, що його темпи не будуть визначати ситуацію в системі.
"Відносно кредитування в національній валюті - воно буде збільшуватися, як збільшувалася вже за результатами січня. Але я не думаю, що це будуть темпи, які будуть визначати ситуацію в системі, як це було протягом 2005-2007 років, коли кредитування населення було ледь чи не головним драйвером зростання банківської системи", - зазначає Сугоняко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас