ЄС може скоротити фіндопомогу Україні на тлі протестів у ряді арабських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може скоротити фіндопомогу Україні на тлі протестів у ряді арабських країн

Казна та Політика
285
Україна в особі тих країн, де відбуваються масові акції протесту проти чинних режимів, отримала серйозних конкурентів за європейську фінансову допомогу, вважає політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.
На прес-конференції в Києві в четвер він наголосив, що наслідком акцій протесту в арабських країнах на Близькому Сході стане демографічний тиск на Європейський Союз, як на "острів благополуччя". Експерт вважає, що ЄС серйозно стурбований, оскільки не готовий прийняти таку кількість іммігрантів, але готовий фінансово допомогти своїм сусідам.
"Тому фінансова допомога з боку ЄС, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, США буде спрямована на ці країни. Таким чином, Україна як один з найбільших реципієнтів міжнародної допомоги отримала в особі цих постреволюційних арабських країн потужного конкурента за ці вільні міжнародні засоби", - сказав Горбач.
На його думку, увагу до України в контексті надання їй фінансової допомоги може бути зменшена, оскільки вона буде перенаправлена на Близький Схід.
Що стосується можливого потоку іммігрантів з Близького Сходу в Україну, то, за словами В. Горбача, це навряд чи відбудеться, оскільки Україна не настільки приваблива країна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас