Єфремов допускає початок розгляду Радою пенсійної реформи в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов допускає початок розгляду Радою пенсійної реформи в березні

Казна та Політика
663
Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов допускає, що парламент почне розгляд законопроекту про пенсійну реформу в березні.
Про це він сказав Українським Новинам.
"Я сподіваюся, що, можливо, в березні місяці ми вийдемо на розгляд цього питання, але коли ухвалимо остаточне рішення, сьогодні ще говорити про це рано", - сказав депутат.
За його словами, Міжнародний валютний фонд влаштовує той законопроект про пенсійну реформу, який підготовлений Кабінетом Міністрів і МВФ сподівається на його ухвалення вже в березні.
Водночас Єфремов зазначив, що багато українських експертів вважають доцільним доопрацювання документа.
Він допустив, що при доопрацюванні документа будуть враховані пропозиції, висловлені на парламентських слуханнях з цієї теми, які пройшли 16 грудня.
При цьому депутат підкреслив, що результати слухань можуть носити тільки рекомендаційний характер і не обов'язково повинні враховуватися.
"Наскільки я розумію, на вчорашніх парламентських слуханнях на частину питань, які були, ми відповіді отримали. Зокрема про те, що люди, які працюють в будівництві, хотіли б бачити пенсійну реформу в плані двохетапному, і в кінцевому підсумку з накопичувальною системою" , - додав він.
При цьому Єфремов підкреслив, що головна цінність у державі - це людина, а отже влада має дати відповідь людям, що отримає кожен громадянин в результаті проведення пенсійної реформи.
На думку парламентарія, відповідь на це питання поки не готова.
Як повідомляло агентство, 3 грудня 2010 року в Раді був зареєстрований законопроект №7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".
21 грудня Міністерство соціальної політики винесло на громадське обговорення цей документ.
Ним, зокрема, пропонується збільшити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.
31 січня віце-прем'єр-міністр, міністр соцполітики Сергій Тігіпко заявив, що попросить Кабінет Міністрів відкликати з Ради законопроект про пенсійну реформу для його доопрацювання.
При цьому уряд розраховує, що законопроект про пенсійну реформу буде ухвалений в березні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас