Глава ЄЦБ закликав посилювати фіскальну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ закликав посилювати фіскальну політику

Казна та Політика
218
Президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше закликав уряди єврозони посилити податково-бюджетну політику, щоб уникнути перегріву економіки.
В інтерв'ю німецькому тижневику Die Zeit, опублікованому в середу, Тріше сказав, що урядам потрібно самостійно натискати на гальма, коли зростання економіки стає занадто швидким, замість того, щоб розраховувати на підвищення ставок ЄЦБ.
Економіка Німеччини - найбільша з країн валютного блоку, стрімко зростає, але процес відновлення ще не підтверджений остаточно, сказав Тріше, додавши, що центральні банки зможуть уникнути небезпеки, якщо не дозволять зростаючим цінам на нафту призвести до підйому цін на внутрішніх ринках.
ВВП Німеччини збільшився на 4,0 відсотка в четвертому кварталі в річному обчисленні завдяки зростанню експорту, що перевищило вдвічі показник всієї єврозони.
"Окремі країни повинні ухвалити монетарну політику як належне і скорегувати свою державну політику відповідним чином", - сказав Тріше в інтерв'ю, яке буде опубліковано в друкованій версії газети цього тижня.
"Коли країна переживає бум, їй потрібно посилювати свою державну політику, щоб запобігти перегріву економіки і не втратити контроль над спекулянтами".
Споживчі ціни в єврозоні в січні виросли на 2,4 відсотка, тоді коли цільовий показник ЄЦБ - трохи нижче 2 відсотків. У грудні зростання становило 2,2 відсотка.
Європейський Центробанк очікує, що інфляція залишиться вищою за цільовий рівень протягом більшої частини року, але повернеться до рівня цінової стабільності в середньостроковій перспективі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас