Ярославський розповів про підготовку Харкова до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський розповів про підготовку Харкова до Євро-2012

Казна та Політика
342
У рамках офіційного візиту Віктора Януковича до Харкова координатор і генеральний інвестор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський доповів про хід робіт на харківських об'єктах Євро-2012. Як зазначив у своєму вступному слові глава держави: "Олександр Владиленович розповість про те, що на Харківщині робиться".
Президент групи DСН та ФК "Металіст" позитивно оцінив досвід приватно-державного партнерства за проектами реконструкції стадіону "Металіст" і Міжнародного аеропорту "Харків". Він також поінформував присутніх про хід робіт на окремих об'єктах Євро-2012 в Харкові: "Що стосується аеропорту, сьогодні повним ходом ведеться завершення будівництва харківського аеропорту. Я без зайвої скромності скажу, що це буде один з найкращих аеропортів нашої рідної України. Фактично це буде третій термінал".
Окрему увагу Олександр Ярославський приділив фінансовим параметрам підготовчих процесів: 2У цифрах про приватно-державне партнерство: держава вкладає в злітно-посадочну смугу 1 мільярд 100 мільйонів гривень, з яких на сьогодні виділено 400 мільйонів. Йде робочий процес, що залишилися 700 мільйонів до кінця року напевно теж будуть освоєні. В свою чергу, DCH як приватний інвестор вложіла700 мільйонів, і нам залишилося вкласти всього близько 10%. Тобто це паритетні цифри 1 мільярд 100 мільйонів - 700 мільйонів". Він також підкреслив, що приватно-державне партнерство дозволило побудувати необхідний і місту, і для Євро-2012 стадіон "Металіст". "У цифрах це виглядає приблизно так: приватний інвестор 240 млн, держава - 520, теж співмірні цифри", - відзначив Ярославський.
Президент DCH відзвітував також про свої приватні інвестиції в проекти, які реалізуються в рамках підготовки Харкова до Євро-2012, зокрема про п'ятизірковий готель на площі Свободи на 180 місць, де розміщуватиметься штаб УЄФА.
На закінчення Олександр Ярославський розповів про нові об'єкти спортивної інфраструктури ФК "Металіст", які також є об'єктами Євро-2012 і про сам клуб: "Сьогодні вже здана база ФК "Металіст", де буде розміщена одна з команд-учасниць турніру. Приїжджали представники збірної команди Іспанії: вони були здивовані нашою базою і з задоволенням хочуть підписати з нами контракт на проживання. Побудована Дитяча футбольна академія, де під час Євро-2012 будуть розміщені технічні служби. Тобто Харків готується семимильними кроками до цієї грандіозної події". Окремо Ярославський запросив президента України на домашній матч Ліги Європи, який "Металіст" зіграє в Харкові з "Байєром" (Німеччина).
Тему участі ФК "Металіст" у підготовці Харкова до Євро-2012 продовжив ректор Харківського національного університету ім. Каразіна Віль Бакіров: "Серйозним завданням для колективів ВНЗ є також участь у підготовці до Євро-2012. Я хочу сказати, що є спільний проект ВНЗ міста Харкова та ФК "Металіст", називається "Назустріч один одному", в рамках якого ведеться велика робота у підготовці і вболівальників, і волонтерів і багато чого іншого".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас