Експерт: Мита на бензин можуть ввести через рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Мита на бензин можуть ввести через рік

Енергетика
153
Введення мита на імпорт нафтопродуктів можливо тільки після суттєвого покращення якості виробництва цієї продукції вітчизняними нафтопереробними заводами. Оскільки введення мит сьогодні призведе до подорожчання бензину і дефіциту високоякісного палива в Україні. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов.
За його словами, Міністерство вже запропонувало нафтопереробним заводам України розробити програму їх модернізації для випуску високоякісного бензину. Як тільки модернізація НПЗ буде завершена, міністерство зможе підготувати необхідні документи для введення мит.
"Наприклад, якщо завод виходить з програмою про те, що в них модернізація і можливість випуску високоякісного бензину буде через рік, то ми готові хоч сьогодні оголосити про введення через рік мит на імпорт бензину для того, щоб стимулювати проведення модернізації своїх заводів", - зазначив заступник міністра.
"Я вважаю, що наша пропозиція правильна, тому що якщо ми візьмемо і поставимо сьогодні на кордоні мита, а свій євро-5 виробляти поки не можемо, то це просто призведе до подорожчання цього бензину", - сказав він. Вадим Копилов відзначив, що керівництво нафтопереробних заводів вивчає пропозицію Мінекономрозвитку, додавши, що сьогодні заводи розмірковують над цією пропозицією.
Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ініціювало введення антидемпінгових мит на імпортні нафтопродукти для бензинів незалежно від напрямку імпорту на рівні 130 євро/тонна і дизпалива 80 євро за тонну. Зокрема, ухвалено рішення про початок спеціального розслідування щодо збільшення обсягів імпорту нафтопродуктів в Україні, результатом якого може стати введення мит на паливо.
За оцінками експертів, у разі введення мит, вартість бензину марки А-95 на автозаправках складе близько 10,5 гривень за літр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас