Білорусь просить у Росії 9 млрд дол. на будівництво АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь просить у Росії 9 млрд дол. на будівництво АЕС

Кредит&Депозит
151
Білорусь вивчає можливість звернення до влади Росії з метою отримання кредиту в розмірі $9 млрд на будівництво Першої білоруської АЕС на півночі країни. Про це повідомив перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко.
"Держкредит на 25 років з відстрочкою платежу до завершення будівництва станції - це наша позиція", - описав він умови, на які розраховує Мінськ.
Білорусь планує почати будівництво АЕС цього року закінчити перший і другий блоки в 2016 і в 2018 році відповідно.
Крім того, Семашко повідомив, що Росія і Білорусь обговорюють можливість створення спільного підприємства (СП), до якого передадуть пакети акцій білоруського МАЗу і російського виробника вантажівок "КАМАЗ". "Це не буде продажем заводу, ми просто передамо частину акцій МАЗу на паритетних умовах", - уточнив віце-прем'єр, додавши, що в підсумку може бути утворений холдинг "Росбелавто". "Більше 49% МАЗу ми поки віддавати не будемо", - підкреслив він, пояснивши, що Білорусь хоче зберегти контроль в компанії.
Для визначення співвідношення часток сторін у новому підприємстві, за словами Семашка, слід найняти незалежну міжнародну оціночну компанію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас