Глава Банку Англії: говорити про підвищення ставки рано, незважаючи на інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Банку Англії: говорити про підвищення ставки рано, незважаючи на інфляцію

Казна та Політика
110
Глава Банку Англії Мервін Кінг запевнив, що говорити про підвищення базової облікової ставки поки передчасно (ставка залишається на рекордно низькому рівні в 0,5% вже протягом майже двох років), передає Associated Press.
На конференції в Лондоні Кінг відзначив: "Деякі люди біжать попереду потягу, кажучи про те, що ми готуємо ґрунт для підвищення облікової ставки. Це рішення поки не ухвалено і не буде ухвалено доти, доки не відбудеться чергове чи наступне після нього засідання" . Він уточнив, що може пройти чимало часу (кілька кварталів), перш ніж Банк Англії піде на будь-які заходи.
За словами Кінга, Банк Англії очікує, що інфляція буде залишатися на рівні 4% до кінця поточного року, що значно перевищує цільовий рівень інфляції в 2%, на який орієнтується уряд Великобританії. Як пояснив керівник головної кредитної організації країни, песимістичний прогноз пов'язаний з більш високими імпортними цінами на тлі ослаблення національної валюти - фунта стерлінгів і більш високими цінами на електроенергію та окремі види сировини. Глава Банку Англії також відзначив, що наразі важко передбачити, якою буде інфляція в середньостроковій перспективі. Зростання імпортних цін, за його словами, може сприяти зростанню споживчих цін і надалі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас