Нові євробонди України можуть бути розміщені нижче за індикативну доходність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові євробонди України можуть бути розміщені нижче за індикативну доходність

Казна та Політика
208
Нові суверенні єврооблігації, виходячи з ситуації на ринку боргових цінних паперів, можуть бути розміщені нижче за встановлену індикативну прибутковість, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" учасники ринку.
Аналітик боргових ринків інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Марія Репко, зокрема, оцінює справедливий спред для нових єврооблігацій на рівні 400 базисних пунктів (б.п.), що відповідає оцінці їх справедливої дохідності на рівні 7,65% річних.
Разом з тим, вона зазначає, що ринок боргових цінних паперів наразі є волатильним. "Виходячи з того, що прибутковість довгострокових євробондів України-20 становить 7,67-7,71% річних, а також припущення, що на кривій прибутковості суверенних єврооблігацій ринок зажадає премію приблизно в 20 б.п. за додаткові шість місяців дюрації, справедлива прибутковість України-21 може скласти 7,87-7,91% річних", - сказала М.Репко.
Вона також припустила, що розміщення проводиться з метою рефінансування єврооблігацій України-11 на суму $600 млн, термін погашення яких настає 4 березня 2011.
На думку спеціаліста відділу міжнародних продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії "Драгон Капітал" Костянтина Кучеренка, ситуація на боргових ринках відносно паперів країн, що розвиваються на сьогоднішній день досить позитивна, чому сприяють очікування інвесторами позитивної економічної статистики зі США. Крім того, за його словами, вранці в "зеленій зоні" торгуються акції в Азії та Європи.
За словами експерта, такий позитивний зовнішній фон, швидше за все, зведе нанівець можливий вплив на результати розміщення вівторкової новини про те, що місія МВФ поки остаточно не домовилася з урядом України щодо виконання умов для надання третього траншу кредиту. У зв'язку з цим попередня індикація за новими єврооблігаціями в подальшому може бути знижена і папери будуть розміщені із прибутковістю нижче 8% річних.
Крім того, за оцінками К. Кучеренко обсяг випуску складе близько $1-1,5 млрд.
Як повідомлялося, Україна у вівторок відкрила книгу заявок на розміщення нового випуску деномінованих в доларах 10-літніх єврооблігацій. Букраннерами випуску виступають JP Morgan, Morgan Stanley і VTB Capital. Індикативна прибутковість при відкритті книги заявлена близько 8% річних. Єврооблігації випускаються відповідно до правил 144A і Reg S, тобто будуть доступні й американським інвесторам.
Держбюджет-2011 передбачає залучення Україною за рахунок розміщення облігацій державної зовнішньої позики (ОВДП) $4,5 млрд, а також $500 млн від Світового банку. Крім ОДВП, уряд планує розмістити облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на 48,59 млрд грн, або $6,1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас