"Нафтогаз" повернув RUE в січні ц.р. 3,5 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" повернув RUE в січні ц.р. 3,5 млрд куб. м газу

Енергетика
259
НАК "Нафтогаз України" віддав компанії RosUkrEnergo в січні 2011 р. 3,5 млрд куб. м газу. Про це РБК-Україна заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін.
"Минулого місяця було (віддано) 3,5 млрд. куб м", - заявив Є. Бакулін. При цьому в грудні 2010 р., за словами Є. Бакуліна, RosUkrEnergo також було віддано близько 800 млн куб. м. газу.
Крім того, він зазначив, що вже підписані графіки віддачі газу, і "Нафтогаз" контролює цей процес. При цьому він не уточнив скільки часу триватиме передача газу RUE.
"З RosUkrEnergo і "Газпромом" домовленість така, щоб це (повернення газу) не вплинуло на обсяги транзиту російського газу до Європи, на забезпечення підприємств та українських споживачів. Виходячи з цих показників, є крива, яка залежить від температурних показників... Ось зараз морози вдарили, відповідно ми більше беремо для споживачів України і менше віддаємо",- заявив Бакулін.
Нагадаємо, 7 грудня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко підтвердив, що RUE перерахувало НАК "Нафтогаз України" 1,7 млрд дол. боргу. У той же день RUE за рахунок коштів "Газпромекспорту" погасило 2,51 млрд дол. боргу перед "Газпромом" і "Нафтогазом".
В кінці листопада 2010 р. Сторони підписали пакет угод щодо вирішення низки суттєвих питань взаємодії в газовій сфері. Згідно з підписаними документами на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати в м. Стокгольм (Швеція) "Нафтогаз України" зробить повернення 12,1 млрд куб. м природного газу RosUkrEnergo АG.
В свою чергу, RosUkrEnergo АG повинен був погасити заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" в сумі 1,7 млрд дол. і перед групою "Газпром" в сумі 810 млн дол.
Таким чином, підписання пакета угод дозволило сторонам повністю врегулювати відносини, пов'язані з поставками газу в 2008-2009 рр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас