Експерт: Запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" - серйозний сигнал для Європи та Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" - серйозний сигнал для Європи та Росії

Енергетика
639
Запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі є досить серйозним сигналом для Росії і Європи, - заявив незалежний енергетичний експерт Валентин Землянський. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Кабінету міністрів.
"Початок роботи нафтопроводу - це сигнал, що Україна від декларацій перейшла до конкретних дій", - зазначив експерт. - В умовах, коли світові ціни на нафту неухильно зростають, Європа по-новому може розглянути проект Євро-Азійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК), який передбачає альтернативний маршрут транспортування каспійської нафти через територію Україну. Вже цього року до чинних контрактів на транзит 4 млн тонн азербайджанської нафти до Білорусі Україна може додати транзит як мінімум 3 млн тонн для європейських нафтопереробних заводів".
Зокрема, за словами Землянського, Україна може найближчим часом на міжурядовому рівні з Польщею поставити питання транспортування каспійської нафти нафтопроводом "Південна Дружба" в напрямку Словаччини, Чехії, Угорщини та інших споживачів Центральної та Східної Європи в рамках першого етапу проекту ЄАНТК.
"Цього року мають надійти додаткові обсяги азербайджанської нафти в українські НПЗ. Торік на переговорах у Баку були оприлюднені наміри щодо можливого збільшення вдвічі поставок легкої каспійської нафти на Кременчуцький НПЗ", - зазначив експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас