Банк Англії: Ризик перевищення цільового рівня інфляції в 2011-2012рр зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії: Ризик перевищення цільового рівня інфляції в 2011-2012рр зростає

Казна та Політика
135
Банк Англії в середу відзначив погіршення ризиків перевищення цільового рівня інфляції у Великобританії, що становить 2%, в найближчі два роки.
На подальші прогнози можуть вплинути високі ціни на сировину і посилення інфляційних очікувань серед споживачів.
"Інфляція, імовірно, сповільниться протягом 2012 року, однак строки і масштаби її зниження залишаються невизначеними", - наголошується в щоквартальній доповіді британського ЦБ щодо інфляції.
Банк Англії припускає, що темпи інфляції досягнуть піку в 4,4% цього року і до середини 2012 року можуть сповільнитися до 2%, якщо не відбудеться подальшого посилення ризиків. До кінця прогнозного періоду інфляція, швидше за все, буде нижча за таргетований ЦБ рівень.
"Інфляція буде залежати від еволюції світових цін, від ступеня зростання інфляційних очікувань після періоду підвищеної інфляції і від того, наскільки сильно підприємства будуть прагнути до відновлення рентабельності", - говориться в документі.
Прогнози передбачають підвищення базової відсоткової ставки Банку Англії з поточного рівня 0,5% річних до 1% до кінця цього року і до 2% до кінця 2012 року.
Темпи зростання споживчих цін у Великобританії прискорилися в січні 2011 року до 4% у річному вирахуванні - максимального рівня з листопада 2008 року, в порівнянні з 3,7% у грудні, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Збільшення споживчих цін минулого місяця щодо грудня становило 0,1% - це перший випадок зростання споживчих цін у січні відносно грудня за весь період відстеження показника в його сучасній формі з 1997 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас