Рада відмовилася заборонити приватизацію "Турбоатому", "Енергоатому" та "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилася заборонити приватизацію "Турбоатому", "Енергоатому" та "Укртелекому"

Казна та Політика
337
Верховна Рада не підтримала включення до списку об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації, підприємств "Турбоатом", "Енергоатом" і "Укртелеком".
За закон у першому читанні про внесення змін до закону України "Про список об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації (щодо об'єктів, які мають стратегічне значення для держави)" проголосували 178 народних депутатів з 420 зареєстрованих в залі засідань в середу.
Не підтримали законопроект фракції Партії регіонів, Народна партія і позафракційні депутати.
Законопроект пропонував включити "Турбоатом", "Енергоатом" і "Укртелеком" до списку об'єктів, які мають стратегічне значення для держави і не підлягають приватизації. Законопроект також пропонував, що реорганізація (злиття, приєднання, поділ) об'єктів права державної власності, таких як "Укртелеком", "Енергоатом" і "Турбоатом" забороняється. Згідно з законопроектом, також заборонялося відчуження основних фондів об'єктів права державної власності, передача їх в концесію, оренду, лізинг, заставу, управління і передачу до статутного капіталу інших юридичних осіб.
Як зазначив один з авторів законопроекту Володимир Бондаренко (фракція БЮТ-Батьківщина), те, що Верховна Рада не проголосувала за даний законопроект свідчить про те, що парламент "здає інтереси держави".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас