Прем'єр: Економіка продовжує одужувати і набирати обертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Економіка продовжує одужувати і набирати обертів

Казна та Політика
336
Перші підсумки роботи промисловості в поточному році свідчать про стабілізацію вітчизняної економіки. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.
За словами Прем'єра, індекс промислового виробництва в січні 2011 року відносно січня минулого року склав 109,7%.
"Це дуже хороший показник для першого місяця року, в якому менше робочих днів. Це свідчить про те, що економіка продовжує одужувати і набирати обертів", - підкреслив Азаров.
Глава Уряду вважає "початком перелому" ситуацію у будівельній галузі, яка вперше за три роки в січні продемонструвала зростання на 6,3%.
У той же час утримано високу динаміку машинобудування, легкої, деревообробної, хімічної та нафтохімічної промисловості, виробництва будівельних матеріалів.
Азаров переконаний, що надалі необхідно розраховувати на підвищення попиту на продукцію металургійного виробництва, готові металеві вироби, неметалічну мінеральну і хімічну продукцію, оскільки очікуються високі темпи розвитку будівельної галузі та капітальних інвестицій.
Прем'єр доручив керівникам відповідних міністерств і відомств звернути увагу на галузі, які в січні не вийшли на рівень попереднього року, а саме - виробництво коксу та продуктів нафтопереробки (мінус 9% до січня 2010 року), і розробити конкретні пропозиції щодо поліпшення роботи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас