Депутат: Закріплення статутного капіталу стабілізує банківську систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: Закріплення статутного капіталу стабілізує банківську систему

Казна та Політика
303
Законодавче закріплення статутного капіталу банків створить умови для стабілізації банківської системи. Таку думку висловив народний депутат від фракції Партії регіонів Олексій Плотніков.
"Вважаю, що це є певним інструментом санування банківської системи. У нас діє велика кількість банків, і не всі вони відповідають певним критеріям. Якщо ми збираємося підвищувати зрілість банківської системи і в цілому зрілість національної економіки, то ми повинні шляхом збільшення статутного капіталу створювати умови для стабільної роботи банків", - зазначив Плотніков.
За його словами, встановлення статутного капіталу банків є спробою зробити банківську систему більш стабільною з тією метою, щоб послугами банків користувалося якомога більша кількість клієнтів.
Нагадаємо, як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до деяких законів України (щодо регулювання діяльності банків), яким встановлюється термін нарощування капіталізації банків - 5 років - і розмір статутного капіталу для реєстрації банку в розмірі 120 млн грн.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас