Республіканці запропонували урізати бюджет США на 2012 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Республіканці запропонували урізати бюджет США на 2012 рік

Казна та Політика
205
Представники Республіканської партії США в рамках обговорення проекту державного бюджету на 2012 рік висунули пакет пропозицій, який передбачає скорочення витрат на 61 млрд доларів. Як повідомляється, республіканці наполягають на тому, що неможливо збалансувати бюджет, не урізавши витрати, пов'язаних з безпекою і обороною.
У свою чергу конгресмени-демократи заявили, що реалізація цих пропозицій може призвести до скорочення робочих місць у державному секторі, і обрушилися з критикою на спікера Палати представників Джона Бейнера, який відповів на їхні побоювання: "Хай буде так". Пізніше Білий дім розповсюдив заяву, в якій конгресменам пригрозили накладенням вето у випадку, якщо вони приймуть проект бюджету, який передбачає подібні скорочення.
Відзначається, що республіканці пояснюють своє прагнення урізати бюджет необхідністю скоротити державний борг США, який, як передбачається, складе в 2011 році 1,6 трлн доларів, що вважається для країни рекордом.
Президент США Барак Обама направив в конгрес проект бюджету на 2012 фінансовий рік (він починається 1 жовтня 2011 року) 14 лютого. Як повідомлялося, видаткова частина запропонованого бюджету становить 3,7 трлн доларів. У проекті, запропонованому Обамою, прописаний план скорочення витрат на 1,1 трлн протягом 10 років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас