Тимошенко знову попроситься до Брюсселя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко знову попроситься до Брюсселя

Казна та Політика
193
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко має намір у середу знову звернутися з клопотанням до Генеральної прокуратури з проханням виїхати до Брюсселя для участі в саміті Європейської народної партії.
Коментуючи на прес-коференції у вівторок, 15 лютого, висловлювання президента Віктора Януковича про заборону Генпрокуратури на виїзд їй закордон, Тимошенко сказала: "Обурення Януковича виглядає симпатично, тому що насправді працівники прокуратури мені повідомили, що вони готові були мене випускати до Брюсселя, але є заборона президента країни не випускати за жодних обставин".
Тимошенко повідомила про свою телефонну розмову з президентом ЄНП у вівторок, який запросив її відвідати саміт партії в Брюсселі.
"Я прийняла це запрошення. Завтра на 12:00 мене викликають до Генпрокуратури, і я обов'язково подам письмово своє клопотання про те, щоб мене допустили на саміт", - підкреслила вона.
Політик переконана, що зможе на саміті виступити з розгорнутою доповіддю щодо ситуації в Україні та переконати лідерів ЄС у тому, що Україна є ключовою країною пострадянського простору. Вона також має намір переконати європейських політиків, що Україна може зробити правильні кроки і продемонструвати, що демократію і свободу можна будувати, а європейський вибір можна втілювати в життя.
Крім того, вона сподівається, що генпрокурор Віктор Пшонка прислухається до думки президента з цього питання. "Думаю, що його (Януковича) специфічний родич Пшонка до цього прислухається", - додала Тимошенко.
Як повідомлялося, відносно Тимошенко порушено дві кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу і за закупівлю для потреб сільської медицини автомобілів "Опель Комбо", які, за висновками експертів, не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах.
Наразы відносно Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
Генеральна прокуратура раніше вже відмовила екс-прем'єру в можливості відвідати Брюссель, де вона планувала провести ряд зустрічей, в тому числі з президентом Європарламенту Єжи Бузеком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас