Комунальники заборгували за тепло 5 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальники заборгували за тепло 5 мільярдів гривень

Енергетика
124
Борги підприємств комунальної теплоенергетики перед ДК "Газ України" за природний газ, спожитий з початку поточного опалювального періоду, становлять 4,94 мільярдів гривень.
У прес-службі ДК "Газ України" зазначається, що, за даними оперативного моніторингу, рівень оплати теплоенергетикою вартості спожитого з 1 жовтня 2010 року природного газу складає лише 43%.
Найбільшу заборгованість за газ накопичили перед компанією підприємства ТКЕ 13 регіонів. Зокрема, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Львівської, Київської, Полтавської, Житомирської, Чернігівської, Сумської областей, а також АР Крим.
Заборгованість столичної енергокомпанії АЕК "Київенерго" з 1 жовтня минулого року становить 1,44 мільярда гривень.
Найнижчий рівень розрахунків за спожитий у поточному опалювальному сезоні природний газ відзначається також у підприємств Закарпатської, Луганської, Донецької, Кіровоградської, Житомирської, Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Харківської областей, міста Севастополь та АР Крим.
ДК "Газ України" звертає увагу керівництва місцевих органів влади на те, що сплачені громадянами кошти за спожиту теплову енергію своєчасно в компанію не надходять. Компанія вимагає від керівників підприємств ТКЕ-боржників забезпечити повні розрахунки за спожитий природний газ.
З метою зміцнення дисципліни газоспоживання та розрахунків за природний газ підприємств ТКЕ, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ініціює перед Кабінетом міністрів України питання щодо притягнення до відповідальності керівників підприємств ТКЕ-боржників.
Згідно з положеннями статті 13 закону "Про теплопостачання", відповідальність за теплопостачання покладена на органи місцевого самоврядування. Відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів №1729, імпортований природний газ реалізується в Україні лише за умови стовідсоткової оплати споживачами використаного природного газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас