Провідний банк Китаю почав полювання за іноземними фахівцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідний банк Китаю почав полювання за іноземними фахівцями

Казна та Політика
287
Найбільшому в світі за біржовою капіталізацією китайському банку ICBC терміново потрібні висококваліфіковані фахівці в сфері інвестиційного банкінгу. У зв'язку з цим фінансовий гігант має намір почати запрошувати до себе на роботу банкірів з провідних зарубіжних інститутів.
Наразі ICBC використовує наявні в нього великі матеріальні резерви для найму висококваліфікованих співробітників за кордоном. І в першу чергу це стосується його підрозділів з цінних паперів та інвестиційного банкінгу. Лідеру банківського сектору Китаю потрібні менеджери, які вже набралися досвіду роботи на світових ринках, зокрема, в таких фінансових інститутах, як Morgan Stanley або UBS. "Ми проводимо інтернаціоналізацію нашого складу", - підтвердила заступник керівника ICBC International Holdings у Гонконгу Мері Маклеод.
До речі, сама пані Маклеод спершу очолювала азійський напрямок інвестиційного банкінгу в Deutsche Bank, а потім перейшла в ICBC International. "Наша клієнтська база і присутність на світових ринках зростають, тому нам необхідно, щоб співробітники мали необхідний досвід для роботи у глобальному масштабі", - зазначила пані Маклеод.
Полювання ICBC за новими кадрами вперше привернуло до себе увагу три тижні тому, коли він оголосив про покупку першого західного комерційного банку. Щоправда, за американську "дочку" банку Bank of East Asia китайці викладуть всього 140 млн дол, але це стане лише початком. Так, наприклад, ICBC International має намір найближчими роками значно збільшити свій персонал, повідомила пані Маклеод агентству Reuters.
Досі для західних менеджерів китайські банки були абсолютно непривабливі, тому що рівень запропонованої їм там зарплати залишався низьким. Скажімо, сам глава ICBC Цзян Цзянінь отримує трохи більше 100 тис. євро на рік. Для порівняння: шеф Deutsche Bank Йозеф Аккерманн заробляє таку суму за три дні.
Однак нинішнє скорочення бонусів на Заході виявилося на руку китайським банкам: різниця в оплаті праці хоч трохи, але скоротилася. Крім того, у державно-комерційних банках Піднебесної поступово приходять до розуміння того, що заманити до себе співробітників вищої кваліфікації можна тільки гідними зарплатами. Цілком ймовірно, що оплата праці в головному китайському офісі ICBC буде залишатися скромною і в майбутньому, але в його міжнародних "дочках" вона стане цілком конкурентоспроможною і за західними мірками.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас