ВВП єврозони в IV кварталі виріс трохи менше за очікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП єврозони в IV кварталі виріс трохи менше за очікування

Казна та Політика
124
ВВП єврозони виріс у четвертому кварталі 2010 року на 0,3% щодо попереднього кварталу, свідчать попередні дані Статистичного управління Євросоюзу.
Підвищення ВВП регіону в жовтні-грудні в річному численні склало 2%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували підвищення ВВП на 0,4% щодо третього кварталу і на 2,1% в річному численні.
Опубліковані дані свідчать про те, що темпи росту європейської економіки не змінилися щодо третього кварталу на тлі дисбалансів усередині єврозони, які зберігаються.
Негативно на зростання ВВП єврозони вплинуло, зокрема, ослаблення попиту на європейські експортні товари, а також погана погода в розпал передноворічних продажів, яка змусила багатьох європейців залишатися вдома.
Водночас більшість компаній дивляться в майбутнє з оптимізмом і поступово нарощують інвестиції, розширюючи виробництво, що сприяє поліпшенню ситуації на ринку праці і тим самим сприятливо впливає на настрої споживачів.
"Основним негативним фактором стало скорочення експорту, а позитив в основному припав на зростання інвестицій, - відзначає старший економіст Commerzbank Крістоф Вайль. - Темпи зростання німецької економіки, ймовірно, прискоряться в найближчому майбутньому, тоді коли інші країни можуть випробувати тиск від реалізації масштабних програм консолідації бюджету".
ВВП Німеччини виріс минулого кварталу на 0,4% після підвищення на 0,7% в третьому кварталі, тоді коли зростання економіки Франції склало 0,3% як і в липні-вересні. Аналітики очікували на підвищення показників на 0,5% і 0,6% відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас