Янукович схвалив надання НБУ права продовжувати ВА в системних банках на термін до 18 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович схвалив надання НБУ права продовжувати ВА в системних банках на термін до 18 місяців

Казна та Політика
332
Президент Віктор Янукович підписав ухвалений Верховною Радою 4 лютого закон "Про внесення змін до статті 75 закону "Про банки і банківську діяльність", що передбачає надання Національному банку права продовжувати тимчасові адміністрації в системних банках терміном до 18 місяців.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
Раніше цією статтею передбачалося, що НБУ може продовжити термін роботи тимчасових адміністрацій в системних банках на період до 12 місяців.
За даними НБУ, який розробив відповідний законопроект, в ході роботи тимчасових адміністрацій в системних банках не завжди вдається у встановлений термін відновити платоспроможність фінустанови.
Крім того, як зазначав НБУ, продовження терміну роботи тимчасової адміністрації дозволить уникнути витрат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, які виникли б у разі ліквідації банку.
Закон набуває чинності з дня його опублікування.
Як повідомляло агентство, НБУ знову отримав право законодавчої ініціативи після оголошення Конституційним Судом 1 жовтня 2010 рішення про визнання неконституційним закону № 2222-IV "Про внесення змін до Конституції" від 8 грудня 2004 року.
Після такого рішення КС була поновлена дія Конституції редакції 1996 роки, згідно з якою НБУ має право законодавчої ініціативи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас