НБУ вважає прийнятним встановлення 3-річного строку для виконання банками можливих підвищених вимог до регулятивного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вважає прийнятним встановлення 3-річного строку для виконання банками можливих підвищених вимог до регулятивного капіталу

Казна та Політика
294
Національний Банку вважає прийнятним встановлення 3-річного терміну (до кінця 2014 року) для виконання банками можливих підвищених вимог до регулятивного капіталу.
Про це йдеться в повідомленні Асоціації українських банків.
"Під час обговорення (представники) НБУ погодилися з аргументами АУБ щодо необхідності збільшення терміну нарощування (банками) капіталу до 3 років", - сказано в повідомленні про підсумки зустрічі керівництва АУБ з керівництвом НБУ.
За даними АУБ, відповідні корективи будуть внесені в підготовлюваний до розгляду парламентом у другому читанні законопроект №0884.
Крім того, як зазначає АУБ, до другого читання також будуть внесені зміни, що передбачають необхідність збільшення банками протягом вищевказаного терміну статутного капіталу з 75 млн гривень до 120 млн гривень (замість з 75 млн гривень до 500 млн гривень, як пропонувалося раніше).
АУБ прогнозує, що парламент розгляне законопроект №0884 у другому читанні 15 лютого.
Як повідомляло агентство, спочатку законопроект №0884 (автори - депутати Ради Рінат Ахметов, Олександр Вілкул та Юрій Воропаєв від фракції Партії регіонів) містив норму про посилення вимоги до мінімального СФ створюваних банків з 75 млн гривень до 500 млн гривень, проте, за даними АУБ, в ході підготовки до другого читання таку вимогу було переглянуто і пом'якшено з 75 млн гривень до 120 млн гривень.
Раніше асоціація "Український кредитно-банківський союз" заявила про те, що оцінює необхідний термін для виконання банками можливих підвищених вимог до мінімального розміру регулятивного капіталу в 5 років, а АУБ заявила, що для цього достатньо 3 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас