Тимчасова влада Єгипту проведе референдум щодо змін до конституції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасова влада Єгипту проведе референдум щодо змін до конституції

Казна та Політика
176
Тимчасова влада Єгипту - Вища рада військового командування збройних сил країни - планує протягом двох місяців провести референдум щодо внесення змін до конституції, щоб підготувати ґрунт для проведення демократичних виборів. Про це повідомили члени ради активістам молодіжного протестного руху, передає Reuters.
З цією метою сформовано комісію з внесення змін до конституції, яку очолює колишній суддя Таріка ель-Бішрі, відомий своїми незалежними поглядами.
У той же час перехідний уряд Єгипту звернувся до громадян із закликом утриматися від проведення страйків і демонстрацій.
Раніше в понеділок опозиційний активіст Ваель Гонім повідомив, що зустрічався з представниками Вищої ради, які висловили надію на те, що поправки до основного закону країни будуть підготовлені протягом десяти днів, а загальнонаціональний референдум щодо їх ухвалення пройде протягом двох місяців.
Нагадаємо, 11 лютого 2011 року Мубарак, який перебував при владі з 1981 р., склав із себе повноваження глави Єгипту. Його відставці передували антиурядові виступи. Вища військова рада, якій Мубарак передав контроль над країною, прийняла рішення про розпуск єгипетського парламенту і призупинення дії конституції.
Вища рада збройних сил Єгипту планує залишатися при владі протягом 6 місяців - до терміну проведення нових президентських і парламентських виборів. Керувати внутрішньою і зовнішньою політикою країни в цей час буде глава військової ради, міністр оборони генерал Мохаммед Тантаві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас