Мінфіни єврозони висловилися за подвоєння з 2013 року кредитної частини фонду допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфіни єврозони висловилися за подвоєння з 2013 року кредитної частини фонду допомоги

Казна та Політика
160
Міністри фінансів країн єврозони висловилися за подвоєння з 2013 року ємності європейського Фонду фінансової стабільності, призначеного для підтримки країн , що опинилися у фінансовій кризі, до 500 млрд євро.
Нинішній, тимчасовий фонд хоча і має обсяг 440 млрд євро, фактично може видати кредити максимум на 250 млрд євро.
Підготовка міжурядової угоди про Європейський механізм фінансової стабільності була одним з центральних питань порядку денного зустрічі Єврогрупи, що пройшла в понеділок. До Єврогрупи входять міністри економіки і фінансів країн зони євро. Остаточно нова угода повинна бути схвалена в березні.
Міжнародний валютний фонд і в майбутньому братиме участь у Європейському механізмі фінансової стабільності, заявив голова Єврогрупи, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер. Він також повідомив, що в механізмі будуть на добровільній основі брати участь і країни, що не входять в зону євро.
Підбиваючи підсумок наради, Ж.-К.Юнкер заявив, що в зоні євро "відродження економіки постійно набирає темп і підживлює економічне зростання". Це, за його словами, відзначено в останньому кварталі і навіть здивувало своїм підйомом. "Перспективи залишаються обнадійливими", - вважає голова Єврогрупи.
Разом з тим він відзначив, що ситуація з державним боргом країн-членів зони євро продовжує турбувати. Ж.-К.Юнкер також відзначив зростання інфляції, що, за його словами, пов'язано зі зростанням цін на нафту.
У другій половині зустрічі міністрів єврозони до них приєдналися колеги з інших країн Євросоюзу. У вівторок міністри економіки і фінансів збираються у форматі Ради ЄС.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас