Медстрахування може бути введена вже в 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медстрахування може бути введена вже в 2014 році

Казна та Політика
513
Голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва (Партія регіонів) вважає, що вже до 2014 року Україна буде готова до переходу на медичне страхування. При цьому платити будуть тільки платоспроможні верстви населення.
"Перш за все, ми повинні сьогодні чітко розмежувати поняття надання первинної і вторинної допомоги, таким чином зробивши медичне обслуговування найбільш ефективним "щоб людям з села не доводилося їхати сотні кілометрів на огляд до лікаря", - цитує Бахтєєву її прес-служба.
Запорукою успіху вирішення цього питання в Комітеті вважають комплексний підхід "збільшення фінансування, цільове забезпечення ліками та посилення кадрового потенціалу".
За словами Бахтееевой другий етап планується завершити до кінця 2012 року. "На другому етапі... хочемо випробувати реформу, запустивши її в дію у Вінницькій, Донецькій і Дніпропетровській областях", - пояснила депутат.
"Третій етап покликаний здійснити перехід від бюджетного утримування державних і комунальних закладів охорони здоров'я до принципу їх утримання за рахунок грошей, сплачених ним за надання конкретних медичних послуг", - зазначила Бахтєєва.
У комітеті розраховують, що таким чином вже до 2014 року нинішня система охорони здоров'я буде готова до переходу на медичне страхування. Ввести її в дію покликаний зареєстрований у Верховній Раді законопроект №4744 "Про фінансування системи охорони здоров'я та обов'язкове медичне страхування".
При цьому Бахтєєва уточнила: платити будуть тільки платоспроможні верстви населення. Ті ж, кому це не по кишені, і далі будуть лікуватися за державний рахунок. "Державне фінансування медицини має зберегтися, і реформа не знімає з держави відповідальності за здоров'я своїх громадян. Страхові внески - лише додаткове джерело доходів. Звичайно, держава і надалі буде піклуватися про малозабезпечених, пенсіонерів, інвалідів і дітей", - сказала глава комітету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас