Борги населення в Литві за кредитами і платежами в січні збільшилися на 17,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги населення в Литві за кредитами і платежами в січні збільшилися на 17,4%

Казна та Політика
137
Сумарні не повернуті у встановлений термін кредити і непроплачені платежі населення Литви банкам, кредитним та іншим установам в січні 2011 року збільшилися на 60,9 млн євро і склали 811,6 млн. Про це повідомляє Прайм-ТАСС з посиланням на інформацію компанії з управління кредитними ризиками Creditinfo Lietuva.
У січні зростання боргів населення за кредитами і платежами був на 17,4% вищим, ніж у грудні, хоча мешканцями було покрито 24,3 млн євро боргів, які раніше утворилися. У січні зареєстровано близько 8 тис. нових боржників, а всього по країні серед фізичних осіб їх налічується 212 тис. осіб. Середній розмір заборгованості становить 1,4 тис.
Особливо швидко ростуть борги банкам, кредитним уніям і борги за так званим швидкими кредитами. Мінімальним зростанням боргів клієнтів можуть порадіти телекомунікаційні компанії, лізингові та компанії з видачі споживчих кредитів, підприємства комунального господарства, хоча в подальших щодо останніх прогнозується різке зростання заборгованостей у зв'язку з підвищенням ціни цієї зими приблизно на 30% на центральне опалення.
На жителів трьох найбільших міст припадає три чверті всієї заборгованості населення: на Вільнюс - 39%, Каунас - 23%, Клайпеду - 13%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас