"Регіони" звалили подорожчання бензину на статую Тутанхамона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіони" звалили подорожчання бензину на статую Тутанхамона

Енергетика
952
У Києві сьогодні різко подорожчав бензин. Роздрібні ціни на нафтопродукти повинні стабілізуватися завдяки підписаному Урядом і нафтотрейдерами меморандуму про утримання вартості палива в певному ціновому коридорі.
Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Плотніков, коментуючи звинувачення опозиції в тому, що нібито дії влади призвели до подорожчання палива, повідомили Коментарям в прес-службі Партії Регіонів.
Плотніков нагадав, що раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та власники нафтопереробних заводів домовилися про стабілізацію роздрібних цін на нафтопродукти з 1 лютого 2011 року.
"Заяви опозиції не витримують ніякої критики, тому що в інтересах будь-якої влади - максимально низькі ціни на бензин. Уряд робить все можливе, щоб стабілізувати ситуацію, в тому числі підписаний меморандум з нафтотрейдерами, я сподіваюся, що він запрацює, і ситуація стабілізується", - підкреслив народний депутат.
Він відзначив, що зростання цін на бензин в Україні пов'язане з декількома причинами. Перш за все, з подорожчанням палива на світовому ринку. Наприклад, через революцію в Єгипті барель нафти минулого тижня різко подорожчав: з 95 до 105 доларів. Крім того, як підкреслив О. Плотніков, на зростання цін впливає і психологічний фактор.
"Що стосується причин підвищення цін на паливо, тут видно тенденції, пов'язані зі світовим зростанням цін і психологічним чинником, тобто з очікуванням підвищення цін. Водночас, я ще раз підкреслюю: всі ми сподіваємося, що зусилля Уряду, спрямовані на зниження і утримання цін на бензин, увінчаються успіхом", - додав він.
Нагадаємо, в податковому кодексі, який набув чинності з 1 січня 2011 року, значно підвищені акцизні ставки на нафтопродукти. Наприклад, на бензини акцизи підвищені відразу на 37% (що, за підрахунками експертів) рівноцінно підвищенню в роздробі літра А-95 на 50 копійок. Так само, суто українським фактором зростання цін експерти називають бажання Міненерго ввести мита на імпорт нафтопродуктів. Крім того, учасники ринку зізнаються, що змушені були відмовитися від підвищення цін на АЗС у жовтні на прохання уряду щоб не знижувати партії влади рейтинг на місцевих виборах. Пізніше ці "витрати" були "відбиті" в роздробі.
Нагадаємо, що прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що обурений діями вандалів у бунті Єгипті. Зокрема, пограбуванням музеїв країни. Однак, днями історичні втрати Єгипту поповнилися крадіжками статуй Тутанхамона.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас