Fitch надало майбутньому випуску євробондів Ощадбанку очікуваний рейтинг "B" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch надало майбутньому випуску євробондів Ощадбанку очікуваний рейтинг "B"

Казна та Політика
131
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings надало майбутньому випуску облігацій Державного ощадного банку України (Ощадбанк, Київ) очікуваний довгостроковий рейтинг "B" і очікуваний рейтинг зворотності активів - "RR4", повідомляється в прес-релізі агентства.
Згідно з документом, залучені фінансові кошти банк має намір використовувати для фінансування кредиту, номінованого в доларах США.
Загальний обсяг і остаточні терміни погашення єврооблігацій будуть встановлені пізніше, відповідно фінальні рейтинги будуть присвоєні після отримання остаточної документації по емісії, говориться в прес-релізі.
За даними агентства, Ощадбанк наразі має наступні рейтинги Fitch: довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті "B", прогноз "стабільний", довгостроковий РДЕ в національній валюті "B", прогноз "стабільний", короткостроковий РДЕ "B", індивідуальний рейтинг "D/E", рейтинг підтримки "4" і довгостроковий рейтинг за національною шкалою "AA-(ukr)", прогноз "стабільний". При цьому рейтинги дефолту емітента, національний довгостроковий рейтинг і рейтинг підтримки Ощадбанку обумовлені потенційною підтримкою банку з боку української влади.
Разом з тим, Fitch відзначає, що рейтинги також враховують і обмежену здатність української влади надавати таку підтримку, про що свідчить суверенний довгостроковий РДЕ "B".
Як повідомлялося, Міжнародне рейтингове агентство Moody's у понеділок надало довгостроковий рейтинг боргу в іноземній валюті планованому випуску єврооблігацій Ощадбанку рейтинг "B2", прогноз "стабільний".
Згідно з повідомленням Moody's випуск єврооблігацій очікується розміром близько $500 млн, термін їх звернення п'ять років.
Емітентом єврооблігацій виступить спеціально створена британська компанія (SPV) SSB No.1 Plc.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас