Київ розраховує у червні отримати 300 млн дол. від випуску євробондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ розраховує у червні отримати 300 млн дол. від випуску євробондів

Казна та Політика
109
Київ розраховує отримати кошти від випуску євробондів у червні, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.
В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він нагадав, що лід-менеджером з випуску євробондів визначено банк Credit Suisse.
"Конкурс з випуску євробондів виграв банк Credit Suisse, умови конкурсу - конфіденційні, я вам їх назвати не можу - у нас підписаний договір. Щодо суми - ми розраховуємо залучити порядку $300 млн, з них $200 млн. підуть на погашення чинного випуску євробондів у липні 2011 року", - зазначив Крамаренко.
"Далі в нас буде проходити презентація Києва - це будуть різні роуд-шоу, які ми будемо влаштовувати в Європі, Азії, Америці. За результатами цього етапу буде набрана кредитна книга, яка може бути і на $300 млн, і на $500 млн, а може - і на $50 млн. Але, як правило, кредитна книга в 2-3 рази вища, ніж необхідний обсяг закупівель", - додав він.
За словами заступника голови КМДА, відсоткова ставка і термін погашення столичних євробондів будуть визначені в залежності від кредитної книги, від попиту на них, від кредитного рейтингу Києва.
"Це ринок, і тепер необхідно грамотно, якісно презентувати місто Київ, після чого буде зрозумілий і термін розміщення облігацій. Ми плануємо залучити кредит на 5-7 років, і розраховуємо, що відсоткова ставка буде 8-9% річних", - зазначив Крамаренко .
"Але це питання досить складне, він буде зрозумілий за результатами закінчення роуд-шоу десь у червні. У червні ж ми плануємо отримати грошові кошти", - додав він.
За словами заступника голови КМДА, $100 млн або 800 млн грн, які залишаться від євробондів після погашення боргів, будуть спрямовані на реформу житлово-комунального господарства, благоустрій 1,5 км зони навколо НСК "Олімпійський", а також на ремонт об'єктів теплопостачання та першочергові об'єкти капітального будівництва.
За даними рейтингового агентства S&P на середину липня 2010 року, Києву в квітні 2011 року треба погасити кредит Альфа-банку на 750 млн грн, у березні і червні - кредити банку "Хрещатик" відповідно на 150 і 300 млн грн, у липні - єврооблігації на $200 млн.
Крім того, місту необхідно обслуговувати інші кредити, в тому числі єврооблігації ще на $500 млн, випущені за ставками від 8% до 8,625% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас