Обама запропонував урізати бюджет США на трильйон доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама запропонував урізати бюджет США на трильйон доларів

Казна та Політика
515
Президент США Барак Обама направив Конгресу проект бюджету на 2012 рік з видатковою частиною у 3,7 трильйони доларів. У бюджеті прописано план скорочення витрат, який дозволить державі зберегти 1,1 трильйони доларів протягом найближчих 10 років.
Згідно з планами адміністрації США, наступного року буде урізано або взагалі припинено фінансування 200 федеральних програм, передає Лента.ру. Однак водночас президент США пропонує збільшити витрати на низку цілей, включаючи розвиток енергетичних та медичних технологій, податкові пільги на НДДКР, а також бездротову мережу, яка надасть швидкісний інтернет 98 відсоткам американців.
Демократична адміністрація жорстко критикується республіканським більшістю в Палаті представників, які вимагають скорочення витрат. Демократи на чолі з Обамою готові піти на урізання, проте стверджують, що ключове питання полягає в тому, що саме потрібно скорочувати.
Паралельно адміністрація Обами пропонує наповнити бюджет сотнями мільярдів доларів за рахунок підвищення податків на багатих.
Всі ці заходи не дадуть швидкого скорочення бюджетного дефіциту. У 2011 році він складе рекордні 1,6 трильйона доларів, що становить близько 11 відсотків ВВП. Наступного він повинен зменшитися до 1,1 трильйона, однак і ця цифра набагато більша за докризові показники.
До 2018 року дефіцит буде скорочений до 600 мільярдів доларів, або близько 3 відсотків від ВВП. В цілому за найближчі 10 років уряд США має намір взяти в борг 7,2 трильйона доларів, збільшивши розмір державної заборгованості в півтора рази.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас