Софію Київську передано Міністерству культури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Софію Київську передано Міністерству культури

Казна та Політика
592
Кабінет Міністрів України вирішив передати комплекс історичних споруд "Софія Київська", який є частиною Національного історико-архітектурного заповідника "Києво-Печерська Лавра", до сфери управління Міністерства культури і туризму. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Кабміну.
У той же час Міністерству фінансів доручено передати Мінкульту відповідні бюджетні призначення на утримання та розвиток "Софії Київської".
Нагадаємо, що досі одна з найвидатніших пам'яток епохи Київської Русі, який включено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, перебував у сфері управління Міністерства регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства.
"Передача "Софії Київської" в управління профільного міністерства, яке має належну науково-методичну базу та уповноважено представляти Україну в питаннях історико-культурної спадщини в міжнародних відносинах, має сприяти розвитку заповідника, проведенню науково-історичних досліджень і практично зміцнити заповідний статус безцінної спадщини княжих часів", - йдеться в повідомленні КМУ.
Раніше Прем'єр-міністр України Микола Азаров уже висловлювався за те, щоб музеї та заповідники перебували у сфері управління профільного міністерства, яке має забезпечити їх збереження і розвиток.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас