Литвин: Пенсійний вік для жінок можна і не підвищувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Пенсійний вік для жінок можна і не підвищувати

Казна та Політика
717
Для досягнення консенсусу навколо пенсійної реформи можна було б зняти положення про підвищення пенсійного віку для жінок.
Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
"Давайте до цього проекту підійдемо зважено і критично. Можливо, ми з цього проекту вилучимо те, що викликає гострі заперечення, і приймемо те, що буде підтримано людьми".
За словами Литвина, найбільша критика стосується положення про підвищення пенсійного віку для жінок. "Давайте ми цю проблему відкладемо, але підвищимо пенсійний вік для державних службовців, для деяких інших категорій, які у 30 років виходять на пенсію", - сказав Литвин.
На думку спікера, в питанні підвищення пенсійного віку для жінок потрібно проаналізувати рівень заробітних плат, тривалість життя та інші соціальні аспекти, і тільки з урахуванням їх результатів приймати рішення щодо пенсійного віку.
Крім того, як додав Литвин, необхідно буде вирішити проблему працевлаштування молоді в разі збільшення пенсійного віку. "Всіх загнати на підвищення пенсійного віку - викликати жорстокість у людей", - зазначив спікер.
При цьому, за його словами, найбільше проти прийняття пенсійної реформи виступають ті, хто в даний час має високу пенсію. "Я іноді думаю, що ті, хто тотально критикує, хоче, щоб цей закон не зачепив їх, а саме в частині, що у них будуть пенсії від 20 і до 50 тис. гривень", - сказав Литвин.
Він переконаний, що якби хотіли прийняти пенсійну реформу без обговорення, то давно б уже це зробили: "Якби було бажання проштовхнути цей закон через парламент, то можна було б закрити очі, закрити вуха, доки суспільство не перекричить".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас