Уряд Італії оголосив режим гуманітарної катастрофи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Італії оголосив режим гуманітарної катастрофи

Казна та Політика
1489
У зв'язку з небувалим напливом біженців з Тунісу, де близько місяця тому відбулася революція, уряд Італії оголосив режим гуманітарної катастрофи.
З середи до Італії прибули близько трьох тисяч нелегальних біженців з Північної Африки, минулої ночі їх кількість зросла ще на тисячу. Більшість човнів з біженцями прибувають на невеликий острів Лампедуза. Звідти їх відправляють на Сицилію в спеціальний табір тимчасового утримання. Влада побоюється, що серед біженців можуть бути і терористи.
Уряд Італії у зв'язку з напливом біженців звернувся по термінову допомогу до Європейського Союзу. Рим, зокрема, просить ЄС виділити підрозділи прикордонної служби Євросоюзу Frontex, які почнуть патрулювання узбережжя Тунісу. Італія має намір відправити в Туніс власні підрозділи поліції. Рим також просить надати сприяння в розміщенні біженців. За даними влади, більшість біженців прибуває з Тунісу, проте серед них є і громадяни інших країн Північної Африки.
Тим часом в арабських країнах, після Тунісу і Єгипту, аналітики пророкують ефект доміно. Неспокійно стає в Алжирі. У столиці країни, незважаючи на заборону, зібралися кілька тисяч людей з уже звичними вимогами: "Режим - у відставку!" Втім, в Алжирі поліція діяла на випередження.
Правоохоронців виявилося більше, ніж мітингуючих. Затримано, за даними правозахисників, понад чотириста осіб. Охороняється район, де розташовані редакції провідних видань. Проте опозиція залишати свої вимоги не має наміру, і обіцяє вивести на вулиці нових людей.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас