На українських АЕС вводиться нова система захисту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українських АЕС вводиться нова система захисту

Енергетика
355
Впровадження світової методики неруйнівного контролю корпусів реакторів з використанням роботизованих комплексів передбачає міжнародний пілотний проект, втілювати який почали на Рівненській АЕС.
Він здійснюється в рамках співпраці між Європейським союзом та Україною за участю експертів консорціуму RWE (Німеччина), "Westinghouse" (США), програми технічної допомоги TACIS, НАЕК "Енергоатом", вітчизняних підприємств ядерної галузі "Атомремонтсервіс" та "Науково-технічний центр".
Як повідомив кореспонденту УКРІНФОРМу начальник відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ РАЕС Валерій Шинкар, фахівці ставлять перед собою завдання виробити рекомендації з удосконалення якості та достовірності ведення діагностики та інших систем і компонентів станції, важливих для безпеки. Мова йде, наприклад, про так зване вихрострумове дослідження теплообмінних труб парогенераторів, ручний ультразвуковий контроль аустенітних і композитних зварних з'єднань обладнання та трубопроводів, їх цифрову радіографію, перевірку герметичності контейнерів відпрацьованого палива і т.д.
Одним з аспектів є підвищення кваліфікації персоналу, оволодіння їм сучасними прийомами ведення роботи за регламентом таких операцій.
Передбачено, що протягом трьох років аналогічний план реалізують і на Запорізькій, Южно-Українській і Хмельницькій АЕС.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас