У Греції проходять акції протесту проти платних доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції проходять акції протесту проти платних доріг

Казна та Політика
156
У Греції сотні противників платних доріг перекрили в неділю станцію оплати на національному шосе Афіни-Салоніки, вимагаючи скасування плати за проїзд.
Протестуючі змусили касирів підняти шлагбауми, що перегороджують багатосмугове шосе на північ від грецької столиці. Вони мають намір продовжувати протест протягом усього дня, повідомляє РИА Новости.
"Ми не збираємося обговорювати нічого, крім скасування плати на дорозі, за яку ми платимо 40 років", - йдеться в заяві протестуючих.
Як відомо, грецький уряд укладає з компаніями-будівельниками доріг договори, згідно з якими ті можуть збирати плату за проїзд. Тарифи на оплату проїзду постійно росли в останні роки через інфляцію та підвищення податків.
Громадський рух "Проти шлагбаумів" обіцяє скаржитися в грецькі і європейські суди на дії уряду Греції. Кабінет вніс до парламенту законопроект, згідно з яким проїзд через шлагбауми без оплати прирівнюється до порушення правил дорожнього руху і тягне за собою штраф у розмірі 200 євро та вилучення номерів автомобіля на термін до 20 днів.
Аналогічним чином уряд має намір боротися зі зростаючим числом "зайців" на громадському транспорті: безквитковий проїзд знову стане правопорушенням, за яке, крім штрафу, можна буде теоретично потрапити у в'язницю на термін до трьох місяців.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас