Зона вільної торгівлі з ЄС буде не раніше ніж через півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зона вільної торгівлі з ЄС буде не раніше ніж через півроку

Казна та Політика
268
Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом може бути підготовлена не раніше ніж через півроку.
Про це в ефірі "Радіо "Свобода" повідомив заступник міністра економіки, глава української делегації на переговорах з Європейським Союзом про зону вільної торгівлі Валерій П'ятницький.
"Для того, щоб підписати, ця угода має пройти внутрішні процедури в будь-якій країні. ЄС - це переклад на 27 мов, узгодження окремими країнами... Оптимістично - це півроку. Для того, щоб її підписали в грудні, має бути просто поставлена крапка навіть не в переговорах, а в тому, щоб все було зрозуміло, все вичитано, а це не пізніше червня", - сказав він.
За словами П'ятницького, "технічні процедури перескочити неможливо, тому що це не 100 сторінок, це тисячі сторінок".
Також він зазначив, що треба ще багато чого зробити, щоб договір був підписаний. "Наприклад, зараз при перетині кордону товар супроводжує преференційний сертифікат походження. Це один з документів, який досі видає Торгова промислова палата. Європейці вимагають, щоб це видавала у випадку торгівлі з ЄС митниця", - уточнив він.
"Тому необхідно провести необхідні зміни, внести зміни в законодавство, відповідним чином мати підготовлену якусь структуру в самій митній службі, яка буде робити відповідну експертизу і видавати сертифікат", - розповів П'ятницький.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас