Тігіпко хоче, щоб інваліди працювали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко хоче, щоб інваліди працювали

Казна та Політика
862
Соціальна адаптація інвалідів, створення для них гідних умов життя і праці є надзвичайно важливим завданням держави.
Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час наради, присвяченої вирішенню проблем інвалідів.
Як повідомляє прес-служба політика, за словами Тігіпка, реалізація цього завдання вимагає системних рішень, які будуть напрацьовуватися за участю представників громадських організацій інвалідів.
Він також зазначив, що національний план дій в цій галузі повинен базуватися на принципах Конвенції з прав інвалідів ООН, до якої приєдналася Україна. "Ключові права інвалідів гарантовані державою. Головне - чітке виконання відповідного законодавства, яке вже діє в Україні", - зазначив віце-прем'єр, пише Ліга.
Особливо важливим він вважає створення умов для реалізації інвалідами права на працю. "Коли людина працює, він відчуває відповідальність за свою справу, він включений в суспільне життя. В Україні 2,6 млн. інвалідів, чверть з них працює. Уряд вживатиме всіх необхідних заходів, щоб інваліди не відчували дискомфорту в повсякденному житті й праці", - заявив Тігіпко.
За підсумками наради були створені чотири робочі групи, які будуть займатися підготовкою змін до законодавства та нормативні акти, модернізацією системи надання пільг, вирішенням проблем інвалідів та поліпшенням комунікації між інвалідами та суспільством
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас