У Молдові влада виставила на приватизацію і продаж держмайно на 78 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдові влада виставила на приватизацію і продаж держмайно на 78 млн дол

Казна та Політика
172
Влада Молдови виставила для приватизації та продажу на перші цього року аукціони та конкурси з продажу держвласності майно держави на загальну суму 935 млн леїв (78 млн дол.).
Про це повідомив гендиректор Агентства публічної власності при Міністерстві економіки Молдови Тудор Копач, зазначивши, що мета відомства - дати чіткий сигнал молдовським і іноземним інвесторам, що процес приватизації в Молдові буде продовжений, повідомляє РБК.
За його словами, аукціони, конкурси, торги з продажу акцій і об'єктів держвласності будуть проходити раз на два місяці. Він зазначив, що на перший цього року аукціон виставлені ті ж підприємства, що і в минулому році. Востаннє об'єкти пропонувалися до продажу в грудні 2010 р. Враховуючи відсутність інтересу до покупки активів, їх стартова ціна продажу була знижена від 5% до 20%.
За словами Копача, цього року агентство буде активно впроваджувати на практиці проведення аукціонів з продажу держмайна "на пониження". Так, вартість держмайна, яке не менше двох разів виставлялося на продаж, але залишилося нереалізованим, може бути знижена до 50% в ході аукціонів "на пониження".
Він відзначив у цьому зв'язку виставлення на аукціони "на пониження" 10 об'єктів незавершеного будівництва, які пропонувалися до продажу вже по 10-12 разів. Голова Агентства публічної власності Молдови сказав, що в ході аукціонів "на пониження" вартість кожного об'єкта буде знижуватися з кожним кроком на 5%, при цьому кінцева ціна не може бути менше 50% від початкової.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас