У Євросоюзі чиновникам заборонили користуватися яхтами олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Євросоюзі чиновникам заборонили користуватися яхтами олігархів

Казна та Політика
346
Єврокомісія заборонила високопоставленим чиновникам користуватися яхтами та іншими послугами олігархів без вагомих на те причин. Відповідні вимоги були внесені до Кодексу поведінки європейських чиновників, який розглядався напередодні в Брюсселі.
Новий кодекс поведінки комісія Європарламенту представила минулого четверга, практично після того, як міністр закордонних справ і прем'єр-міністр Франції були спіймані на розкішному відпочинку, пише РБК daily з посиланням The EUobserver.
Зокрема, нещодавно стало відомо, що прем'єр-міністр Франції відзначав Новий рік зі своєю сім'єю в резиденції Хосні Мубарака, а глава МЗС Франції на відпочинку використовував особистий літак і готель бізнесмена, наближеного до екс-президента Тунісу.
Втім, це не єдиний приклад. Так, у 2008 році єврокомісар з торгівлі Пітер Мандельсон потрапив у центр скандалу, коли вирушив у круїз на яхті російського олігарха Олега Дерипаски.
Відповідно до нового кодексу комісари більше не можуть "приймати гостинні пропозиції, за винятком, коли цього вимагає дипломатична ввічливість і необхідність", сказало джерело видання. "Це означає, що комісари можуть приймати пропозиції тільки для дипломатичних поїздок, але не тоді, коли вони їдуть у відпустку", - додав він.
Втім, у Євросоюзі побоюються, що подібні поправки можуть перерости на крайність. За словами співрозмовника видання, якщо так піде і далі, "чиновникам можуть заборонити кататися на лижах зі своїми бізнес-партнерами без попереднього письмового повідомлення".
Напередодні президент Франції Ніколя Саркозі заборонив своїм чиновникам виїжджати у відпустку за кордон.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас