Саакашвілі: Економіка Грузії успішно подолає зону турбулентності в умовах світової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі: Економіка Грузії успішно подолає зону турбулентності в умовах світової кризи

Казна та Політика
316
Економіка Грузії успішно подолає зону турбулентності в умовах світової кризи, заявив Президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи напередодні в парламенті з річним звітом, передає РБК.
"Я багато їжджу по країні, знаю про всі негаразди народу через безробіття і важкі умови життя, особливо при збільшених цінах на продовольство і пальне, і моє завдання - зняти синдром розпачу в незабезпеченої частини населення Грузії. У країни - великий виробничий потенціал, і я не має наміру опускати руки", - заявив Саакашвілі.
Він зазначив, що в 2011 р. держава профінансує всі галузі сільського господарства і виділить для цього 150 млн дол. "Ми ставимо мету - підняти на нову висоту місцеву продовольчу базу і вирівняти критичний розрив між експортом та імпортом", - підкреслив Президент. До 2015 р., за словами Саакашвілі, "буде побудована залізниця Баку-Тбілісі-Карс, яка стане дорогою до Європи". "Вона зв'яже Пекін з Лондоном, і люди різних країн і континентів будуть їздити за цим маршрутом через Грузію", - вважає глава держави.
Торкнувшись питань боротьби з корупцією, президент сказав, що держава від уміння карати має перейти до вміння краще співпрацювати з внутрішніми і міжнародними підприємницькими колами. Основними завданнями він назвав інтенсивний розвиток туризму, енергетики, звільнення від спроб окремих бізнес-кіл і політиків монополізувати галузі і диктувати свої правила ринку. Говорячи про намічені урядом цілі, Саакашвілі зазначив, що вони повинні бути реалізовані до 2015 р.
В галузі зовнішньої політики президент зазначив ініціативи з початку мирного діалогу з Росією. Той факт, що вони відкидаються, на думку Саакашвілі, пояснюється прагненням Росії до імперських завоювань. "Але ми домоглися того, що в міжнародну дипломатичну практику впровадився термін "деокупація", - підкреслив Саакашвілі. "Ми готові до мирного діалогу, але ми ніколи не відступимо від наших принципів і цілей, пов'язаних з об'єднанням територій в єдину державу", - заявив президент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас