Нацбанк України запропонував посаду двірника головному економісту відділу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України запропонував посаду двірника головному економісту відділу

Казна та Політика
4224
Правління Нацбанку України запропонувало головному економісту відділу договірних відносин господарсько-експлуатаційного управління НБУ з двома вищими освітами перейти на роботу в двірники Національного банку або звільнитися, пише газета "Дело".
Як стало відомо виданню, ще в липні минулого року в НБУ вийшла постанова про ліквідацію вказаного відділу. На підставі цього рішення його головний економіст (ім'я невідоме) був попереджений про скорочення, а в якості альтернативи звільнення йому було запропоновано перейти на вакантну посаду прибиральника службових приміщень одного з секторів Нацбанку. Пропозиція не була прийнята, і головний економіст звернувся із заявою на ім'я голови Нацбанку, в якому просив переглянути рішення відповідно до закону.
Згідно з трудовим законодавством, одночасно з попередженням про звільнення через зміни в організації виробництва і праці роботодавець повинен запропонувати співробітникові іншу роботу в тій же організації. Причому ця робота повинна відповідати кваліфікації та досвіду співробітника. Однак у відповіді директора департаменту персоналу НБУ було зазначено, що вакантних посад, які відповідають кваліфікації та досвіду цього працівника, немає. Тому йому і була запропонована посада прибиральника.
Згодом головному економісту надійшла нова пропозиція - замість прибиральника посісти вакантну посаду двірника в навчальному центрі НБУ, а ще пізніше з'явився варіант стати прибиральником в Головному управлінні НБУ в Київській області. Головний економіст скороченого відділу НБУ звернувся до суду. Як з'ясували судді Окружного адміністративного суду Києва, на момент звільнення і пізніше в Нацбанку насправді були вакантні посади, які могли б підійти позивачеві. У структурних підрозділах Національного банку, розташованих у Києві, були вільні посади головного економіста, економіста другої категорії, інспектора, касира і т. д. Всі вони могли бути запропоновані скороченому співробітникові, який має дві вищі освіти за спеціальностями "інженер-системотехнік" (донецький політех) і "економіст" (факультет "Фінанси та кредит" Київського національного економічного університету). Проте це зроблено не було. Суд зобов'язав банк запропонувати позивачеві можливі варіанти працевлаштування.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас