Нове керівництво Єгипту розпустить уряд і парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове керівництво Єгипту розпустить уряд і парламент

Казна та Політика
383
Нове військове керівництво Єгипту, до якого тимчасово перейшла влада після відставки Президента Хосні Мубарака, розпустить уряд і обидві палати парламенту. Про це повідомляє РБК з посиланням на іранський телеканал Press TV, який посилається на неназвані джерела.
Раніше представник Військової ради Єгипту, виступаючи по телебаченню, заявив, що в даний час військове керівництво вивчає поточну ситуацію і незабаром має намір озвучити, які кроки будуть зроблені найближчим часом. Військові також заявили, що не мають наміру узурпувати владу, оскільки це не влаштовує народ Єгипту.
Напередодні Президент Єгипту Хосні Мубарак пішов у відставку, влада в країні перейшла до військової ради, яку очолює міністр оборони генерал Мохаммед Тантаві.
Тим часом, провідна опозиційна партія "Брати-мусульмани" закликає до встановлення цивільного уряду і закріплення у конституції "гарантії свобод і прав людини".
Зазначимо, військові перебувають біля керма в Єгипті з 1952 р. - коли рух "Вільні офіцери" на чолі з майбутнім главою держави Гамалем Абдель Насеру скинув короля Фарука і взяв владу у свої руки.
Нагадаємо, масові акції протесту з вимогою проведення реформ і відставки Президента Єгипту Х.Мубарака, який перебуває при владі з 1981 р., почалися 25 січня 2011 року. У зіткненнях загинули не менше 300 осіб, близько 5 тис. отримали поранення. < / p>
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас