Чернігівські комуністи вимагають від Януковича не підвищувати пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чернігівські комуністи вимагають від Януковича не підвищувати пенсійний вік

Казна та Політика
250
Близько 300 прихильників Комуністичної партії протестували проти підвищення пенсійного віку в Чернігові. Акція проходила з 12:30 до 13.30 на Алеї Героїв у центрі Чернігова.
Присутні тримали червоні прапори, а також вивісили плакати "Мета капіталу - Україна без пенсіонерів і дітей", "Реформи: пенсійна, житлова, трудова - зашморг для народу", "Мрія капіталу - експлуатація до смерті!" і "20 років капіталізму - ні здоров'я, ні роботи, ні пенсії".
За словами першого секретаря Чернігівського обласного комітету партії Володимира Лещенка, його однопартійці провели не мітинг, а громадські слухання щодо пенсійної реформи, куди запрошували і представників влади, які проігнорували захід.
Він заявив, що запропонована владою пенсійна реформа неприпустима, оскільки населення живе у злиднях і часто не доживає до пенсійного віку.
"Підвищення пенсійного віку одночасно погіршить працевлаштування молоді і людей передпенсійного віку, а також збільшить потребу в соціальному захисті", - сказав Лещенко.
За підсумками акції була прийнята резолюція, в якій протестуючі вимагають від президента Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної ради Володимира Литвина і місцевої влади не допустити підвищення пенсійного віку, а також прийняття пенсійної реформи в запропонованому урядом вигляді.
Також в резолюції пропонується для наповнення Пенсійного фонду вивести великі українські компанії з офшорних зон для сплати податків в Україні, збільшити кількість робочих місць і, відповідно, відрахувань, а від уряду потрібно посилити боротьбу із зарплатами в конвертах.
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко має намір просити Кабінет Міністрів відкликати з Ради законопроект про пенсійну реформу для його доопрацювання. 13 грудня 2010 р. в парламенті був зареєстрований законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Ним, зокрема, пропонується збільшити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас