Британський суд оголосить рішення у справі Ассанджа 24 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський суд оголосить рішення у справі Ассанджа 24 лютого

Казна та Політика
151
Британський суддя у п'ятницю переніс оголошення рішення у справі про екстрадицію засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанджа до Швеції на 24 лютого, передає Reuters.
Після трьох днів слухань суддя магістратського суду Белмарш Говард Ріддл сказав, що йому необхідний час, щоб проаналізувати докази сторін.
Стокгольм вимагає екстрадиції 39-річного австралійця у зв'язку з бажанням допитати його щодо злочинів сексуального характеру відносно двох співробітниць WikiLeaks. Дж.Ассандж ці звинувачення категорично заперечує.
Адвокат журналіста вважає, що нападки на Дж.Ассанджа пов'язані з діяльністю його сайту, який продовжує публікацію закритого листування американських дипломатів.
Нагадаємо, що 39-річний австралійський журналіст Дж.Ассандж, ідеолог прозорості урядів, створив WikiLeaks в 2006 р. Інтернет-проект став широко відомий завдяки публікації матеріалів про війну в Афганістані та Іраку, в результаті чого громадськість дізналася деякі подробиці цих кампаній, що дискредитують офіційний Вашингтон. У матеріалах йшлося про невиправдані жертви серед мирного населення, тортури, що застосовуються до затриманих за підозрою в тероризмі і про невдалий час ряду операцій.
Відзначимо, WikiLeaks у січні був номінований на Нобелівську премію миру. Член парламенту Норвегії Снорре Вален, який висунув кандидатуру WikiLeaks, підкреслив заслуги цього проекту в боротьбі за свободу слова та доступність інформації. Як відзначається, зазвичай номінації на Нобелівську премію миру тримаються в секреті, але конкретних правил на цей рахунок не існує. Ім'я лауреата Нобелівської премії миру за 2011 р. буде оголошено на початку жовтня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас