В Мінекономрозвитку підвищення цін пояснили світовими тенденціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінекономрозвитку підвищення цін пояснили світовими тенденціями

Казна та Політика
132
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України називає основними причинами прискорення цінової динаміки в січні 2011 року зовнішні чинники.
За даними міністерства, в січні 2011 року індекс споживчих цін (ІСЦ) становив 101% і виявився нижчим від показників попередніх років (у січні 2010 року - 101,8%, в січні 2009 року - 102,9%).
"Основними факторами, що впливали на прискорення цінової динаміки на споживчому ринку в січні, в основному були чинники зовнішнього характеру", - йдеться в повідомленні. Зокрема, це підвищення цін на зернові культури на світовому ринку, подорожчання цукру на світових ринках, зростання цін на світовому ринку нафти і прискорення інфляційних процесів у країнах-партнерах.
"Відповідно до прискорюючих факторів щодо товарної структури в січні рівень інфляції був сформований переважно за рахунок подорожчання продуктів харчування на 1,3% і збільшення цін/тарифів на комунальні послуги на 1,4%", - наголошується в повідомленні.
При цьому чинниками, які стримували розвиток інфляційних процесів у січні, в міністерстві назвали сповільнення зростання цін виробників у харчовій промисловості, подальше скорочення споживчого кредитування, зростання депозитної активності і стабільність на валютному ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас