Аналітик: Кредитний портфель фізосіб у гривні може збільшитися на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Кредитний портфель фізосіб у гривні може збільшитися на 15%

Кредит&Депозит
330
Кредитний портфель фізичних осіб у гривні в поточному році може збільшитися на 15%, але навіть таке зростання не поверне даний показник на докризовий рівень. Про це FINANCE.UA повідомив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
Обсяг кредитів населення в національній валюті в січні 2011 року знизився на 0,6% до 62920 млн грн. Але, незважаючи на це, поступовий тренд на відновлення кредитування фізосіб у гривні триває. Це, на думку експерта, пов'язано з відновленням авто та споживчого кредитування.
Обсяг кредитів населення в іноземній валюті минулого місяця скоротився на 0,67% до 17745 млн доларів, повідомив аналітик. Однак, за його словами, перспективи відновлення цього сектора кредитування залишаються під сумнівом.
"Іпотека й автокредити в доларах і євро на тривалий період дуже ризиковані, тому що вартість цих валют в Україні протягом 5-10 років може істотно змінитися. Це є одним із стримуючих чинників відновлення кредитування фізосіб в іноземній валюті", - відзначає Івченко.
Цікавими для позичальників, на думку експерта, можуть стати кредити в російських рублях. Курс російської валюти по відношенню до гривні в середньостроковому плані більш стабільний, ніж долара та євро. Частка кредитів в інвалюті в 2010 році скоротилася на 3,82% до 69,12%. За підсумками поточного року даний показник, ймовірно, знизиться до 64,5%, вважає експерт.
"Загальний обсяг кредитування населення за підсумками 2011 року може залишитися на рівні минулого року - 205,539 млрд. грн. або в кращому випадку зрости на 1-3% на тлі ймовірного продовження скорочення кредитного портфеля в іноземній валюті і помірного росту кредитування у гривні", - зазначив Івченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас