Банкіри підтримують заборону на дострокове зняття депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри підтримують заборону на дострокове зняття депозитів

Кредит&Депозит
1095
Банкіри вважають за доцільне заборонити фізичним особам достроково знімати кошти з депозитних вкладів. Про це заявили представники Форуму провідних міжнародних фінансових установ (ФВМФУ), які презентували своє дослідження "Огляд банківського ринку", повідомляє кореспондент FINANCE.UA.
Практично вся фінансова криза була спровокована можливістю дострокового зняття грошей, вважає глава правління Укрсоцбанку, член Ради директорів Форуму Борис Тимонькін.
"Знімають гроші, як правило, в екстрених випадках. Але це набуває критичного характеру під час кризи. Поки депозит забирає одна людина з тисячі - питань немає. Але коли люди сотнями стають у черги - все, кінець. Тобто: цю чергу обслужили - і банк може закриватися", - зазначив банкір.
З ним згоден і голова правління Райффайзен Банку Аваль, голова ради директорів Форуму Володимир Лавренчук. "Люди хочуть отримати надійність і гарантії, але й банки теж", - заявив він.
Банкір відзначив, що вклади населення - це один із найбільш чутливих ринків. І, за його словами, дуже важливо, що Національний банк саме зараз почав цю дискусію.
Нагадаємо, НБУ розглядає два варіанти обмежень на дострокове зняття депозитів: повну заборону або введення 30-денного терміну для їх видачі. Зараз ідея проходить стадію громадського обговорення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас